Skip to Content Skip to Navigation

Vossabriten

Vossabriten

På jobb henger Andy Phillips i tau i Nordsjøen. På fritiden stuper han utfor fosser. 

Tilkomsttekniker i Beerenberg, Andy Phillips, er ved siden av å være en dyktig klatrer også ekspert på å komme til i de fleste elver, som svært erfaren konkurransepadler. 

I 2003 tok britiske Phillips sommerjobb på Voss raftingsenter. Deretter fulgte skiskolen, før han tok med hele flyttelasset fra England.

- For meg er det fantastisk å jobbe med tilkomstteknikk i Beerenberg. Jeg møter opp på Flesland, reiser ut og jobber og drar rett tilbake til Voss når jeg ferdig. Her har jeg tilgang på alt innen friluftsliv, forteller den aktive briten, som er styremedlem i Voss Kajakklubb og dermed medarrangør av Ekstremsportveko. 

NYTTÅRSPADLING

Selv om Andy padler nesten hver dag om sommeren, venter han ikke på sommervarmen før kajakken er på vannet.

- Årets første padletur var 2. januar, med snø på sidene og to grader i luften. Det var helt spesielt, og du jobber ekstra med ikke å gå rundt, sier friskusen, som opplevde is i kun tre vossaelver sist vinter. Vinterpadler han ikke, står han på ski nesten hver dag. 

PADLEMEKKA

Med over 30 år i kajakken har Andy reist verden rundt for å konkurrere. Dommen over Voss er enkel. 

- Det Chamonix er for skikjøring, er Voss for elvepadling. Folk fra hele verden kommer for å oppleve elvene her. Innenfor 30 minutters radius er det 5–6 elver i verdensklassenmed over 30 padlekilometer, skryter han. De tilreisende er like begeistret som Andy. 

- Norge har kanskje de beste plassene i verden. Fordelen er at det er lett å komme til. I California må du kanskje gå i ti timer, men her kan du kjøre helt frem, forklarer briten. 

Back to top