Skip to Content Skip to Navigation

Tar visuell inspeksjon til et nytt nivå

Tar visuell inspeksjon til et nytt nivå

Ørjan Nyberg Ladsten, CMO i Aeroview, og konserndirektør Gisle Frydenlund i Beerenberg viser frem en av dronene som vil bli benyttet i samarbeidet for å effektivisere tjenestene.

- Samarbeidet mellom Aeroview og Beerenberg vil ta visuell inspeksjon innenfor ISO til et nytt nivå, forteller Gisle Frydenlund konserndirektør i Beerenberg. 

- Vi har sett potensialet i dette en stund og mener tiden nå er moden for å inkludere visuell inspeksjon med drone som en del av vårt tjenestespekter. Blant annet gir dette oss langt raskere tilgang til vanskelige tilgjengelige steder, som blant annet vil innebære store kostnadsbesparelser for våre oppdragsgivere, sier Gisle Frydenlund.

Mer effektiv utførelse
Mulighetene er mange, ikke minst siden Aeroview kan fly BLOS (utenfor synsrekkevidde).  Dermed kan dronen fly både inne i kanaler og tanker for å sjekke korrosjon og andre skader i tillegg til også å fly under installasjonen.
- Vi tror at markedet er klare for dette nå. Vi ser en rekke fordeler i forhold til ISO-arbeidet, ikke minst kan vi få tilgang på verdifull data i planleggingsarbeidet. Dette vil igjen gi en mer effektiv utførelse.

Kombinasjonen av at Aeroview både har offshoreerfaring og benytter kun utdannede flygere gjør dem til de dyktigste innenfor dette området.
- I tillegg til visuell inspeksjon vil også andre dronetjenester snart være aktuelle. For eksempel går det an å skanne hele plattformen utvendig med ganske så nøyaktige mål, forteller Gisle Frydenlund.

Nye muligheter
Aeroview ser også muligheter med samarbeidet med Beerenberg.
- Vi får nå en anledning til å spille på tvers av erfaringer og kompetanser, det gir både Beerenberg og Aeroview nye muligheter. Et samarbeid hvor vi kan lære av hverandre vil være avgjørende for å tilby nye løsninger. Synergien av dette vil være fordelaktig for våre kunder. Jeg er sikker på at det vil bidra til at vi sammen kan presentere nye løsninger på eksisterende utfordringer, sier Ørjan Nyberg Ladsten, CMO i Aeroview, og legger til:

- Det føles trygt å samarbeide med en aktør som har innovative løsninger og innovativt fokus i veggene, slik Beerenberg har.

Et av de første
Aeroview ble startet i 2011 som et av de første droneselskapene i Norge, og i 2013 ble selskapet godkjent av luftfartstilsynet for å utføre kommersielle RPAS-operasjoner. Siden selskapet ble godkjent har det utført nærmere tusen kommersielle oppdrag, og dermed rukket å etablere seg som et av Skandinavias mest erfarne operatørselskap i bransjen. Aeroview drives av personell med bakgrunn fra luftfart og olje og gass.

Se videoreportasjen om droneinspeksjon på Petro.no

Back to top