Skip to Content Skip to Navigation

Satser på standardisering av isolasjonsprodukter

Satser på standardisering av isolasjonsprodukter

Rimeligere produkter: - Målet vårt er å tilby produkter som er identiske uavhengig av hvilket prosjekt de skal leveres til, og som kan bestilles og leveres mye mer effektivt, sier Roger Kjeilen i Beerenberg. (Foto: Fredrik Arff)

Beerenberg ser et stort potensial i mer effektiv produksjon av isolasjonsprodukter og leveranse av produkter med standard dimensjoner, til en lavere kost og med høyere kvalitet. 

I en årrekke har isolasjonsproduktene innen petroleumsbransjen vært preget av at det i stor grad er brukt skreddersøm som produksjonsmetode.  
- Dette gjør de til spesialprodukter som koster mye å produsere, i tillegg til at det krever stor kompetanse både innen oppmåling og installering. Skreddersømmen er med på å drive kostnadene opp. Vi er nå i gang med arbeidet for å ta dette i en ny og rimeligere retning, forteller konserndirektør for salg og marked, Roger Kjeilen.  
 
Kutter kostnadene 
Retningen som er valgt ut består i å standardisere flere av produktene inkludert produktene i Beerenbergs egenutviklede isolasjonsserie Benarx®. 
- Vi har i flere omganger jobbet med å kutte kostnader innenfor produksjonen av våre produkter. Dette gjelder ikke bare rimeligere produksjonsmetoder, men også digitalisering av oppmåling. Nå er tiden kommet til også å kunne tilby flere produkter med standardmål som enkelt kan bestilles via Benarx.com, sier Kjeilen.  
 
Standard mål 
Han tror oljebransjen nå er moden for å ta dette skrittet, selv om vi nok aldri vil komme utenom noe skreddersøm.  
- De siste års nybygg innen oljebransjen har tatt i bruk standardiserte produktvalg - også innen isolasjon. Men produktene bestilles med forskjellige dimensjoner i forskjellige prosjekter avhengig av mer eller mindre definerte «krav» fra både kunder og eget personell. Dette gjør at produksjonen må tilpasses fra prosjekt til prosjekt og krever både mer administrasjon og skreddersøm i produksjonen. Målet vårt er å tilby produkter som er identiske uavhengig av hvilket prosjekt de skal leveres til, og som kan bestilles og leveres mye mer effektivt, sier Kjeilen som har en gulrot i ermet. Gjennom å innføre standard mål sikrer vi også at den generelle kvaliteten på produktene blir høyere. Ved skreddersøm som produksjonsmetode, vil man nemlig alltid være mer avhengige av individuelle ferdigheter hos personalet.  
 
Konkurransedyktige priser 
Siden starten på 2000-tallet har Benarx® vært en av de mest foretrukne produktseriene innen isolasjon til olje&gass-sektoren.  
- Gjennom disse effektivitetsprosessene ser vi at også andre bransjer kan nyttegjøre seg disse produktene, og vi opplever nå å tilby flere produkter til konkurransedyktige priser også innen samferdsel og byggebransjen. Felles for alle disse bransjene er fokuset på reduserte kostnader uten å gå på kompromiss med kvalitet og miljø - og dette passer godt i forhold til utviklingen av våre produkter, avslutter Roger Kjeilen.    

Relaterte artikler

Back to top