Skip to Content Skip to Navigation

Rollemodell i stor rekrutteringskampanje

Rollemodell i stor rekrutteringskampanje

-Det er veldig gøy å få lov å fortelle unge mennesker at dette er et spennende, sikkert og allsidig yrke, sier Silje Ellingsen. (Foto: Christian Løken)

-Dette er absolutt en retning å gå dersom du ønsker å bruke både hodet og kroppen på jobb, sier isolatørlærling Silje Ellingsen.

KIS (korrosjon, isolerings- og stillasentreprenørenes forening), som er en bransjeforening i Norsk Industri, iverksetter i disse dager en stor kampanje for å øke industriens attraktivitet blant barn og unge.  Målet er at teknologiinteressen vekkes allerede på barneskolen og styrkes gjennom hele skoleløpet, og budskapene skal formidles gjennom egne fortellinger fra engasjerte ansatte i industrien som fronter sine fag.

Engasjert unge profiler
For å lykkes i dette arbeidet har KIS knyttet til seg mange unge mennesker som på ulike måter bidrar til å formidle budskapet med et språk og i kanaler som treffer de unge der de er.
Ved å engasjere blant annet kjente Youtube bloggere har de fått hjelp til å lage kampanjer på sosiale medier og på egne hjemmesider. I tillegg til dette har KIS knyttet til seg flere rollemodeller fra ulike fag og bransjer som forteller sine historier om karrierevalg.

Silje Ellingsen er 22 år og isolatørlærling i Beerenberg, og en av rollemodellene som KIS bruker aktivt.
-Vi fikk en tidlig forespørsel fra opplæringskontoret og KIS om å bidra med en rollemodell. Da var Silje en naturlig person som vi mener er en veldig god ambassadør for oss og som appellerer til målgruppen på en engasjerende og troverdig måte, sier produksjonsleder på Tjeldbergodden, Hans Brunvatne.

Ønsker flere jenter
Hovedpersonen selv er glad for denne muligheten, og håper at budskapet appellerer til mange.
-Det er veldig gøy å få lov å fortelle unge mennesker at dette er et spennende, sikkert og allsidig yrke.  Det er også gode muligheter til å jobbe utenfor Norge dersom en ønsker det i løpet av karrieren, sier Silje Ellingsen.

Foto: Christian Løken
Hun håper å nå ut til flere jenter.
-Jeg tror dessverre at mange jenter vegrer seg for å velge denne typen karriere, noe som er veldig synd. Fortsatt er det nok mange fordommer om at dette er et yrke for menn. Jeg håper bare at jeg klarer å endre på tankegangen til noen der ute med mitt bidrag i denne kampanjen. Vi trenger begge kjønn og dette er absolutt en retning å gå dersom du ønsker å bruke både hodet og kroppen på jobb, sier hun.

Bidratt i to undervisningsfilmer
Det er allerede laget to filmer med Silje i hovedrollen der hun har tar seeren med ut i feltet og viser hva hun gjør i løpet av en arbeidsdag, og hvordan hun får opplæring av dyktige formenn. Dette er filmer som skal brukes bredt blant annet i skoleundervisning, på utdanningsmesser, sosiale medier og som skal være tilgjengelig for bedrifter som inviterer skoleklasser på besøk.

Back to top