På landanlegget Tjeldbergodden bekler Hedda rollen som formann i faget isolering, en stilling som innebærer at hun får brukt både sine fagkunnskaper og lederevner. Hun har blant annet ansvar for at jobbene blir utført på en effektiv, økonomisk og sikkerhetsforsvarlig måte i tillegg til at hun planlegger arbeid som skal utføres. Dialog med kunden er også viktig del av hverdagen.
Dagen starter alltid med et morgenmøte før hun fordeler oppgaver og går sammen med arbeidslagene ut i felt for en gjennomgang.

-Så må jeg tilbake på kontoret for å få ny oversikt over videre arbeid, føre timer, planlegge eller gjennomføre møter. Jeg er jevnlig ut i felt i løpet av dagen for å sjekke og følge opp at jobbene blir gjort riktig. Noen ganger må jeg aktivt delta i felt for å få jobbene unna, forteller hun.

Ønsker flere kvinner til bransjen

Hvor mange hun har ansvar for varierer etter oppdragsmengde, og at det er stort menn i arbeidslagene tenker hun lite på.

-Klart det har vært en del utfordringer med at garvede menn må imot beskjeder fra en ung kvinne, kanskje spesielt rett etter at jeg ble formann. Nå har det gått seg til og tonen er stor sett hyggelig uansett hvem jeg jobber med. Jeg har heldigvis også en evne til å ikke bry meg om den typen kommentarer hvis det kommer, sier hun med et smil.

At bransjen er dominert av menn synes Hedda er forståelig, men er sikker på at mange flere jenter kunne ha glede av og trives i yrket. Hun tror at mangel på jenter handler mye om at bransjen er lite kommunisert.

-I skole sammenheng hørte jeg aldri noe om muligheten for å bli isolatør, og vi ble veiledet til å tenke innenfor helt andre fagfelt og bransjer. Jeg visste ikke hva en isolatør var en gang, sier hun.

Hun tror også at mange jenter vegrer seg for disse jobbene fordi det er forbundet med tungt og belastende arbeid.

-Jeg skal likevel ikke legge skjul på at det er krevende og til tider tungt arbeid, og man må absolutt like å være ute i all slags vær. Men når jeg klarte det og trives kjempegodt, er det garantert et yrke for langt flere jenter enn det vi representerer i dag, sier hun og legger til at litt mer balanse i kjønnsfordeling hadde vært både sundt og bra for miljøet.

Startet som lærling

Veien til å bli forman var litt tilfeldig, men målet var å kunne dyrke interessene sine både på jobb og i fritiden.

-Som 17 åring hadde jeg ingen tydelig plan for hvilken retning jeg skulle ta yrkesmessig, jeg var bare klar på at jeg ville jobbe med noe fysisk og utfordrende.  Det var min far som først så at Beerenberg trengte lærlinger og oppfordret meg til å søke. Jeg tenkte umiddelbart at dette var en spennende mulighet, som fint kunne kombineres med min hestehobby og gleden av å være ute. Sånn sett falt det seg veldig naturlig å søke.

Når Hedda får spørsmålet om hvor lenge hun har jobbet i Beerenberg ble hun selv overrasket over at svaret var 7,5 år.

-Jeg kan ikke tro at det er så lenge, tiden har gått utrolig fort og jeg husker første dagen enda som det skulle vært i går. Jeg begynte som lærling på landanlegget på Nyhamna, som ligger utenfor Molde. Der var jeg i nesten hele læretiden, bortsett fra siste halvår når jeg reiste til Tjeldbergodden hvor jeg fullførte læretiden og tok fagbrev, sier hun.


God opplevelse fra første dag

En god mottakelse av en kollega gjorde at hun fikk en god start både som ung og ny i selskapet.
-Min kollega Morten Ukkelberg ble en viktig mentor for meg fra første dag. Han lærte meg utrolig mye og har fulgt meg hele veien. Han er faktisk blitt en av mine beste venner som jeg også har kontakt med på fritiden, det er veldig hyggelig.

Sammensveiset gjeng

Jobben på et anlegg med rotasjonsordning byr på mange fordeler, og hun snakker ivrig om hvor godt arbeidsmiljø det er på Tjeldbergodden der hun har jobbet i over fire år.
- Vi er en sammensveiset gjeng som har det gøy på jobb og er flinke til å gjøre ting sammen selv om det er lange arbeidsdager og mange er slitne. Vi går gjerne ut og spiser sammen, drar på fjellturer i området, bader, griller eller samles for å se på fotballkamper. Alt dette gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb, hver eneste dag, sier hun.

Fordeler med jobben

Selv om Hedda for lengst har sluttet med hest har hun likevel opprettholdt interessen for å jobbe med dyr.
-Jeg har en fantastisk rotasjonsordning som gjør at jeg kan dyrke mine interesser i fritiden. Jeg er så heldig å få jobbe som frivillig på en besøksgård for barn og unge, der jeg får prate med de unge samtidig som vi steller dyrene. I tillegg bor jeg på et sted med majestetiske fjell rundt meg og bruker mye av tiden til å gå på fjellturer. At jeg er så glad i å trene og å være ute i all slags vær tror jeg er en av grunnene til at jeg trives så godt i jobben også, avslutter Hedda.


Naturlig leder

At Hedda egnet seg som formann ble tidlig klart for produksjonsleder på Tjeldbergodden, Hans Brunvatne.
-Helt siden hun kom til oss har hun vist seg som en stødig og selvstendig person som raskt lærte seg oppgavene og utviste god kontroll. Hun tar naturlig ansvar og er flink til å lede andre, samtidig som hun ikke er redd for å gi beskjed og gir en ærlig tilbakemelding til både kunder og kolleger. I tillegg er hun godt likt av alle som jobber med henne og har alltid et smil på lur, selv på de vanskeligste dagene, sier Brunvatne.

 

Isolatørformann Hedda Hollen

Hedda Hollen

Hedda Mathilde Hollen bruker fritiden sin på fjellet

Hedda Mathilde Hollen bruker fritiden sin på fjellet