Skip to Content Skip to Navigation

Møt Morten Elden som gikk helt til topps i kategorien “Den Engasjerte"

Møt Morten Elden som gikk helt til topps i kategorien “Den Engasjerte"

- Dersom en av mine kollegaer våkner om morgenen og gleder seg til å gå på jobb, da har jeg oppnådd veldig mye, sier den ferske vinneren Morten Elden.

For å være med i kampen om å bli kåret til Beerenbergs mest engasjerte kollega var det egenskaper som pådriver, kunnskapsdeler, opptatt av å nå mål, alltid opptatt av risiko og sikkerhet som måtte karakterisere vedkommende.  Av flere nominerte og i kampen med to andre sterke kandidater var det til slutt Morten som vant kategorien.

Som stillasformann på Gullfaks C er Morten glødende opptatt av at alle rundt han har det bra og at alle skal føle seg trygge når de er på jobb.

Hva tenker du om å ha fått denne utmerkelsen?
Jeg og familien satt hjemme og hørte på allmøtet der mitt navn ble annonsert, og da ble jeg først og fremst skikkelig rørt. Jeg synes det er fantastisk artig, men er samtidig veldig ydmyk for både å bli nominert og ikke minst til slutt å vinne. Uansett utfall følte jeg meg allerede som en vinner. Jeg synes det er veldig kjekt at Beerenberg har denne typen kåring, og for meg viser det at jeg blir tatt vare på av bedriften ved å bli sett på denne måten.

Hva kjennetegner deg som person og kollega?
Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg bare er meg selv hele tiden, og kan muligens til tider bli litt overivrig. De som kjenner meg godt vet at jeg engasjerer meg veldig i jobben, også når jeg har friperioder. En god ide kan like godt komme når jeg er hjemme med familien, og da er det ingenting i veien for å videreformidle denne med en gang. Jeg er opptatt av at vi må hjelpe hverandre, ikke bare på den lokasjonen vi er, men også på tvers i organisasjonen og det får vi mye bedre til om vi er tilgjengelig og fleksible. Noen vil kanskje hevde at jeg er litt for overivrig noen ganger, men det er bare positivt ment!


God HMS er viktig for Morten Elden

Hva er det viktigste i din jobb, synes du?
Det er mange ting som er viktig, men hovedmålet er at ingen skal skade seg på jobb, og jeg kjenner på et veldig ansvar for andre sin sikkerhet. Men her tenker jeg at hvis folk trives på jobb og har det kjekt, så slår dette positivt ut i form av økt kvalitet i arbeidsutførelsen og dermed bedre HMS og økt produktivitet. Dette henger helt klart sammen. Dersom en kollega våkner om morgenen og gleder seg til å gå på jobb, da har jeg oppnådd veldig mye. Det må være en god blanding av jobb, spøk og humor når vi er sammen så lenge.  

Når trives du best på jobb?
Det høres kanskje rart ut, men jeg trives aller best når vi har stor aktivitet og høy bemanning. Da er det mye som skjer og vi får flere utfordringer å bryne oss på. Får vi nytt personell som mangler nødvendig kompetanse, bruker vi tid til i lære disse skikkelig opp. Dersom jeg er flink til noe er jeg sikker på andre kan bli like gode bare jeg lærer fra meg og bruker lederverktøyene mine riktig.
På samme måte som jeg gleder meg til å komme på jobb, er jeg også heldig med at jeg har en flott familie å komme hjem til når jeg har fri. For meg er begge deler viktig for å ha det bra.

Stig Lynaas, som er Morten sin leder, har bare lovord å si om sin kollega.
-Dette var fullt fortjent og jeg ble veldig rørt når jeg hørte at han vant. Jeg vet at han også setter stor pris på denne utmerkelsen. Morten er en person som hele tiden hjelper andre og er opptatt av at alle skal dra i samme retning. Han er ikke bare engasjert i arbeidet sitt, men er også en som alltid tenker helhet og som til enhver tid har god oversikt. Når han er ute i felt er han engasjert og vil lære fra seg slik at alle skal lykkes best mulig. Sist, men ikke minst, har han ofte en god historie å by på og hans gode humør smitter over på oss andre.

Morten Elden:
Alder: 48 år
Arbeidsplass: Gullfaks C
Ansatt siden: 2002
Interesser: I jaktsesongen fra september til lillejulaften er han på storviltjakt så ofte muligheten byr seg. Kjøttet har han stor glede av å både spise det selv, men også å kunne gi til venner og bekjente.


Habil jæger på fritiden

Back to top