Skip to Content Skip to Navigation

Mer Johan Sverdrup

 Mer Johan Sverdrup

Vi skal gjøre vårt for at plattformene kommer i drift på en rask, sikker og kostnadseffektiv måte, forteller konserndirektør Nils Halvor Berge som svar på utøvelsen av de to opsjonene knyttet til Johan Sverdrup-prosjektet. (Foto: Equinor)

Equinor har utøvd to opsjoner på Johan Sverdrup-prosjektet til Aker Solutions med samarbeidspartnerne Kværner og Beerenberg.

Beerenberg har allerede vært i gang med Johan Sverdrup-prosjekt gjennom arbeidet med hook-up på riser-plattformen som kom fra Korea i månedsskiftet april/mai i år. I tillegg har selskapet med samarbeidspartnere nå fått utøvd opsjoner for utførelse av Yellow Field og hook-up av LQ Topside.

- Vi er svært tilfreds med å kunne bidra på dette betydningsfulle prosjektet innenfor norsk petroleumsindustri, og skal gjøre vårt for at plattformene kommer i drift på en rask, sikker og kostnadseffektiv måte, forteller konserndirektør Nils Halvor Berge, som har ansvaret for nybyggsaktivitet i Beerenberg gjennom forretningsområdet Major Projects.   

Lang erfaring
De siste årene har Beerenberg igjen etablert seg som en betydelig aktør i større nybyggs- og modifikasjonskontrakter.

- Beerenberg har lang erfaring med leveranser til større nybygg og modifikasjoner. Historien kan trekkes helt tilbake til siste halvdel av 1980-tallet, hvor selskapet deltok i utbyggingen av Oseberg feltsenter på Stord. I de siste årene har Beerenberg hatt en betydelig aktivitetsøkning i nybyggsmarkedet, blant annet gjennom selskapets bidrag på Nyhamna Expansion Project, rammeavtalen med Kværner Verdal og hook-up prosjektet på Gina Krog, forteller Nils Halvor Berge.

Nils Halvor Berge, EVP Major Projects (Foto: Fredrik Arff)

Konstruktivt og inspirerende
Selskapet har organisert avdelingen Major Projects til å ivareta denne type oppdrag på en sikker, kostnadseffektiv og forutsigbar måte.

- Beerenberg ønsker å fortsette å utvikle kompetansen vi har innenfor nybyggsaktiviteter og Johan Sverdrup-tildelingen er en god bekreftelse på at vi utvikler oss i riktig retning. Samtidig er det en anerkjennelse til våre dyktige og hardtarbeidende medarbeidere i prosjektet, forteller Nils Halvor Berge og legger til at samarbeidet med Aker Solutions og Kværner er meget konstruktivt og inspirerende.

Med utøvelsen av de to opsjonene vil Beerenberg være engasjert i Johan Sverdrup-prosjektet ut 2019.
- Vår ambisjon er å få ta del i den videre utviklingen av feltet utover 2019, gjennom stabilt sterke leveranser i nåværende kontrakter, avslutter Nils Halvor Berge.

Back to top