Skip to Content Skip to Navigation

Leverer en av de mest populære fritidsaktivitetene offshore

Leverer en av de mest populære fritidsaktivitetene offshore

-  Selvfølgelig blir arbeidet ekstra moro når man får så mye positiv oppmerksomhet, forteller Morten Bjerkholdt (t.h). Han bygde badstuen sammen med Jan Våge (t.v). (Foto: Beerenberg)

 Beerenberg ferdigstilte nylig badstuen på Gullfaks C.  
- Vi har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger, forteller Morten Bjerkholdt i Beerenbergs arkitekt- og innredningsavdeling. 

Arkitekt & Innredning i Beerenberg jobber hovedsakelig med ombygging i boligkvarteret til offshore-installasjoner. Slik sett er badstuen på Gullfaks C representativt for avdelingens arbeider. 
-  Å bygge badstue på en oljeplattform er faktisk ganske morsomt, både fordi det er sjelden vi jobber med trevirke offshore og ikke minst fordi mannskapet setter stor pris på badstuene. Det er rett og slett et av de mest populære velferdstiltakene ute i havet, forteller Morten Bjerkholdt, som er operasjonell fagansvarlig i arkitekt- og innredningsavdelingen og har vært med på å bygge flere badstuer offshore.
 
 

Modne for oppgraderinger 
Bjerkholdt vet at det er mange badstuer offshore som er modne for en oppgradering, og Beerenberg tar gjerne på seg flere badstue-oppdrag. 
- Under arbeidet med badstuen på Gullfaks C, var det mange som var nysgjerrige og som helt åpenbart gledet seg til at den skulle være klar til bruk. Mange jobber ute i kaldt vær, og da er det fint å trekke inn i badstuen om kvelden, sier Bjerkholdt om hvorfor dette er et så populært velferdstiltak. Han legger til at de som har greie på det sier at det å benytte badstue også er helsebringende.

Det eneste stedet det er trevirke i boligkvarteret offshore er i badstuen. Materialet som er benyttet er osp, som er det eneste godkjente materialet i en badstue da den er veldig tettvokst så ingenting trenger inn i trevirket, og dermed lett å holde rent.
 
Innredning av boligmodul 
Oppdragene innen offshorearkitektur varierer mellom større og mindre ombygninger av boligmoduler. Det kan være rene utbedringer med skifte av gulvbelegg til helt nye designløsninger av oppholdsrom.  
- Vi leverer innenfor hele verdikjeden, fra studie til ferdig installert, innen innredningsoppdrag offshore, forteller Eirik York som er fagansvarlig innen Arkitekt & Innredning i Beerenberg. 

Større moduler 
Ved siden av innredning offshore har avdelingen også hatt prosjekter med blant annet utarbeidelse av vindvegger for beskyttelse av mannskap og utstyr, samt større bygningsmoduler. Blant avdelingens største enkeltstående oppdrag var arbeidet med å huse de enorme kompressorene i forbindelse med Nyhamna Expansion Project.  
- Dette er veldig interessante oppdrag som vi også har bred kompetanse til å ivareta, forteller fagansvarlig Eirik York.

Relaterte artikler

Back to top