Skip to Content Skip to Navigation

Høytsvevende ungdommer med klare karrieremål

Høytsvevende ungdommer med klare karrieremål

-kult å tenke på at vi kan drive med klatring når vi skal ut i arbeidslivet, sier elevene ved bygg- og anleggslinjen i Bodø etter en dag i klatrehallen hos Beerenberg.

Beerenberg, fikk gleden av å ta imot en engasjert gjeng med elever fra Bodø videregående skole. Her fikk elevene boltre seg i tilkomstteknikkhallen en hel dag, selvsagt etter en sikkerhetsgjennomgang først.

Snart lærlinger
Elevene spesialiserer seg i overflateteknikk og de aller fleste skal ut som lærlinger om litt over et halvt år. Mye av skoletiden er praktisk rettet og elevene får et godt innblikk i mange ulike disipliner og bransjer før de tar fatt på lærlingtiden.


Bilde: Sikres godt

Attraktiv kompetanse
Elevene har valgt denne typen utdannelse av flere grunner
- For meg handler det mye om muligheten til å kunne jobbe i Nordsjøen. I tillegg er det mange arbeidsgivere som ønsker vår kompetanse og de aller fleste som har gått på denne linjen kommer seg raskt i jobb. Jeg vet om flere som har blitt “headhuntet” lenge før de er ferdig som lærlinger, sier en av elevene, Ruben Hansen.

For elevene er det også en fordel at utdannelsen gir dem mange muligheter.
- Selv om vi har spesialisert oss innen overflateteknikk er vi ikke låst i en spesiell yrkesretning for alltid. Vi kan jobbe innenfor flere fag og i mange ulike bransjer, noe som gir enda flere jobbmuligheter, sier Joakim Frostmo Ørbakk, som også er elev ved Bodø videregående.

Gav mersmak
Ørbakk og Hansen er enig om at turen i klatrehallen gav mersmak.
- kult å tenke på at vi kan drive med klatring når vi skal ut i arbeidslivet, sier begge to.
Medelev Johannes Pålssønn Edvardsen er enig med Hansen om at Nordsjøen virker som et bra sted å jobbe.
- Jeg liker tanken på å jobbe 12 timers dager, og for meg betyr det at dette vil gi en god struktur i jobbhverdagen.
Han legger heller ikke skjul på at turnusordningen er noe som er medvirkende på hans karrierevalg.
- Jeg tenker at det vil passe meg fint å være på jobb i to uker og så ha fire uker fri. Det vil gi masse muligheter til å gjøre helt andre ting i friperiodene, sier han.

Elvene har også reflektert over at utviklingen innen teknologi vil være positivt for karrieren.
- Digitaliseringen og automatiseringen skjer i et enormt tempo, og vi har stor tro på at det vil skape mange muligheter for oss fremover, avslutter elevene.

Fornøyd med besøket
Produksjonsleder på Tjeldbergodden, Hans Brunvatne, er veldig fornøyd med dagen.
-Utrolig kjekt å få overflateteknikk linjen på besøk og kunne vise frem Beerenberg, dette er fremtidens ungdom som jeg er sikker på vil være de som vil utfordre oss på ny teknologi, sier han.

Brunvatne føler seg også trygg på at vi vil se noen av de igjen i ledende posisjoner.
-Vi har veldig gode erfaringer med de som kommer fra denne linjen i Bodø, flere av dem sitter i dag i ledende stillinger offshore og jeg tror vi vil se det samme med disse om noen år, avslutter han.

               
Bilde: Fagansvarlig TT og fallsikring Pål Gundersen og
produksjonsleder Hans Brunvatne


Svever høyt: Ruben K. Hansen

Back to top