Skip to Content Skip to Navigation

Digitaliserer ISO-bransjen med A2B

Digitaliserer ISO-bransjen med A2B

Til daglig er det Kjetil Stöckel-Kvamme, sammen med Pirita Johnsen, som leder utviklingen av "A2B" i Beerenberg. 

Under Beerenberg-seminaret 2017 fremhevet konsernsjef Morten Walde Accelerate to Business (A2B) som en av de mest spennende innovasjonsprosessene som pågår i selskapet for tiden.

- Teknologiutvikling er et sikkert kort for industrien vår i en komplisert verden. Beerenberg driver med flere spennende innovasjonsprosesser i selskapet i dag. En av dem er "A2B", eller "Accelerate to Business", som er en innovasjonsprosess vi tror har et disruptivt potensiale over seg, fortalte Morten Walde fra scenen under Beerenberg-seminaret med blant andre olje- og energiminister Terje Søviknes som publikum. Til daglig er det Kjetil Stöckel-Kvamme, sammen med Pirita Johnsen, som leder denne utviklingen i Beerenberg.
 
Øker verdien
- Hensikten med A2B er egentlig ganske enkel: redusere kostnadene og øke verdien på tjenestene våre, forteller Kjetil Stöckel-Kvamme, som leder avdelingen Fag og metode i Beerenberg. 
A2B springer opprinnelig ut av en annen innovasjon i konsernet, som også ble fremhevet under Beerenberg-seminaret: 3D-scanning til bruk for oppmåling av Benarx isolasjonskasser.
- 3D-scanningen representerer en stor forbedring i forhold til tidligere arbeidsprosesser. Ved for eksempel brannisolering av en ventil så ville man tidligere målt opp ventilen og laget en tegning manuelt, før dette ble brukt av engineering for modellering av isolasjonskassen. Ved bruk av 3D-scanning og et bibliotek av kassedesign tar det kun minutter før kassen i realiteten er klar til produksjon. En annen klar fordel er at denne metoden reduserer potensielle feilkilder knyttet til manuell oppmåling, tegning og modellering av ventilen, sier Kjetil Stöckel-Kvamme.

Digitalisering, standardisering og automatisering
Inspirert av utviklingen i Benarx, ble prosjektet A2B igangsatt i fjor høst for å se hvordan ny teknologi kan tas i bruk for å skape tilsvarende effektiviseringer i Beerenbergs andre tjenester.
- Prosjektet har vært gjennom en modningsprosess hvor vi først beskrev en visjon for de overordnede stegene i våre tjenesteleveranser, og deretter definerte hvordan vi skulle jobbe frem denne typen innovasjonsprosesser i Beerenberg. Vi konkretiserte dessuten hva dette kan bety for hvert av fagene, og gjorde vurderinger i forhold til hvor vi ser størst gevinstpotensiale. I første omgang har vi valgt å fokusere på fagene stillas og isolering, sier Stöckel-Kvamme.
- Det handler om digitalisering, standardisering og automatisering av tjenestene våre og hensiktene er å redusere kostnader, øke verdien av våre tjenester for våre oppdragsgivere, og gi forbedret HMS, der sistnevnte henter særlig effekt innen økt standardisering, forteller teknisk prosjektkoordinator Pirita Johnsen. Hun er hentet inn til konsernet for å vie 100 prosent av tiden sin til A2B.

- Det ligger et betydelig potensiale i våre fag i forhold til utnyttelse av ny teknologi, og Beerenberg ønsker å være langt fremme i denne utviklingen. Det er for tidlig å være konkret i forhold til hva vi jobber med, men jeg kan love at vi har mange spennende ting på gang og at markedet vil høre mer om A2B i tiden som kommer, avslutter Kjetil Stöckel-Kvamme

Relaterte artikler

Back to top