Skip to Content Skip to Navigation

Arbeider på verdens største Equinor-logo

Arbeider på verdens største Equinor-logo

Prosjektleder Nedim Botic (tv) og 3D cad & scanning engineer Tom Wreen Johannessen planla den prestisjefylte jobben med stillasmodellering. 

Beerenberg har vært sentrale i arbeidet med å lage verdens største Equinor-logo på Kårstø. 3D-stillasmodellering ble brukt i planleggingen av jobben.

I mange år har den store Statoil-logoen vært godt synlig fra E39 - særlig når du kjører i retning Haugesund og Bergen. Dimensjonene er enorme på den store tanken og den nye Equinor-logoen vil faktisk være enda synligere.  
- Selve logoen er flyttet slik at man ser den bedre fra veien, forteller prosjektleder Nedim Botic i Beerenberg.  

 
Godt synlig fra E39

3D-modellering er effektivt 
I midten av mars i år startet Beerenberg arbeidet med å bygge stillas og dekke til tanken. Deretter er hele tanken malt og gjort klart slik at den nye logoen skulle monteres.  
- Vi benyttet 3D-stillasmodellering under planlegging av jobben. Dette er en rask og effektiv metode, gjennom at vi får en komplett oversikt over stillasmateriellet vi trenger til jobben.  Modellen benyttes dessuten til å forklare kunde hvordan vi har tenkt å utføre oppgaven, sier Botic.  

Positive tilbakemeldinger 
Det 80 tonn tunge stillaset har blitt bygget i henhold til 3D-modellen, der kunde enkelt kan se at alle kravene er oppfylte som utganger og tilkomst til toppen.  
- Det å kunne visualisere jobben på forhånd gjør at alle blir mer delaktige i prosessen. Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger knyttet til dette.  
 
Selve jobben med å montere stillas og overflatebehandle tanken har også vært vellykket.  
-Kompleksiteten i oppdraget ligger først og fremst i at stillaset er såpass stort. Arbeidet har blitt utført med god kvalitet uten HMS-hendelser.  

 
Logoen er nå montert og stillaset er i ferd med å demonteres.

 Lokale medarbeidere 
- Vi har benyttet en del av våre medarbeidere som bor i nærområdet. De har rett og slett gjort en ekstra innsats ut over sin vanlige offshore-rotasjon, og dette er noe vi selvsagt setter stor pris på, forteller Nedim Botic, og legger til: 
 
- Vi opplever gode tilbakemeldinger fra alle involverte i dette prosjektet. Så er det stas å jobbe på Kårstø igjen, både for våre medarbeidere og ikke minst for selskapet. Vi har jo tross alt levert oppdrag på Kårstø gjennom mange år, sier prosjektlederen for Beerenberg.  


Og her er resultatet!

Les også saken i Haugesunds Avis

Back to top