Skip to Content Skip to Navigation

Ingvild tester ulike stillinger som trainee før yrkesvalg

Ingvild tester ulike stillinger som trainee før yrkesvalg

I løpet av en periode på to år, blir trainee kandidatene i Beerenberg godt kjent med prosjekter, stabsfunksjoner og forretningsområder gjennom å jobbe i disse delene av virksomheten. Programmet er en del av Beerenbergs satsning på i lederutvikling, fagutvikling og rekruttering.  

Ingvild Myrekrok Ruskedal (26) startet som konserntrainee i Beerenberg 10. August 2021, etter ferdig utdanning som sivilingeniør fra universitetet i Agder. Siden da har hun fått prøvd seg i ulike roller, på prosjektarbeid på Mongstad og i Products Europe avdelingen til rotasjon på Tjeldbergodden innen fagområdene overflate og stillas.

Trainee stillingen appellerte til henne nettopp for muligheten til komme seg ut i felt for å lære fagdisiplinene.
- Ved å få innblikk i flere deler av virksomheten får jeg også en verdifull innsikt og kunnskap som etter hvert vil gjøre meg bedre rustet til å være en del av Beerenberg.

Hun anbefaler derfor flere å velge trainee ordningen, nettopp fordi det gir god innsikt i ulike fagområder. Dette kan være spesielt nyttig om en ikke vet hva man ønsker å gå videre med.
- Det er veldig kjekt å få et innblikk i mange forskjellige avdelinger før en bestemmer seg for hvor man skal jobbe fast etter trainee løpet. Er du som meg, og liker å gjøre mye forskjellig, er det jo helt gull å få lov til å ‘smugkikke’ litt før en bestemmer seg for hvor man har lyst til å være.

Ingvild er nysgjerrig av natur og blir motivert av å lære nye ting, og lærer absolutt best når hun får jobbe med noe praktisk.
- Det er veldig kjekt å få lov til å være der det skjer, og jeg lærer mye av å kunne være til stede og observere det som foregår. Da tar jeg med meg mye i etterkant som jeg kan bruke selv. Det passer meg også veldig bra å få sjansen til å være ute og jobbe litt fysisk, og bli kjent med flere kjekke kollegaer ute i felten.

Hun presiserer at kjennskap til bransjens fagfelt ikke er nødvendig.- Jeg hadde ikke noe kjennskap til hverken stillas, overflatebehandling eller isolasjon fra før, så det er et nytt fagfelt for meg. Men det har ikke vært noe hinder. Det er massevis av kurs og opplæring og presentasjoner og en får opplæring i det meste underveis og for min del har det vært veldig interessant å lære noe nytt også!, sier Ruskedal.

Nå er planen å få med seg mest mulig før hun bestemmer seg for hva hun vil jobbe videre med.- Jeg har absolutt ikke bestemt meg for hva jeg vil bli når jeg er ferdig. Det er fortsatt en del avdelinger jeg skal innom i trainee løpet som jeg har veldig lyst til å besøke før jeg tar det valget, sier hun.
Har du et godt råd til andre som lurer på om trainee ordningen er for dem?
- Hvis jeg skal gi et tips, så er det å bare hoppe ut i det! Det kan være litt uforutsigbart, det kan være mye endringer underveis, men en får veldig mange gode erfaringer av å være med på det som skjer, legger hun til.

Gjennom å investere i kompetanseutvikling har Beerenberg som mål å motivere, tiltrekke og beholde talenter, utvikle medarbeidere til fremtidige nøkkelroller og styrke attraktivitet som arbeidsgiver.

Navn: Ingvild Myrekrok Ruskedal

Alder: 26

Bakgrunn: utdannet som sivilingeniør fra universitetet i Agder, med bachelor i mekatronikk (som kan sammenlignes med maskiningeniør, men ligger i mellomsjiktet mellom maskin, elektro, data og automasjon). Gjennom studiet i mekatronikk har hun blant annet hatt valgfag innenfor vann og vindkraft, samt design for marine miljø. Videre valgte hun en master i industriell økonomi og teknologiledelse INDØK og har i tillegg til ordinært studieløp supplert med ”kontraktsrett, organisasjonsutvikling og ledelse”. Hennes masteroppgave omhandlet temaet kontrakt-ledelse (supply chain management), rettet mot automatisering av havner og fartøy for å nå målet om nullutslippshavner innen 2030-2050.

Back to top